top of page

DRIKKEVANN

Vann er det viktigste vi har for at kroppen vår skal være optimal, og akkurat som jorden, består også våre kropper av 70% vann, 75 % av vår hjerne er vann, dermed kan vi forstå at kvaliteten på vann betyr noe.

Vi har fantastisk vann her i Norge - men er det en myte eller fakta? 

Vi pleier å si at våre vannleverandører leverer optimalt vann, men etter at vannet har reist mange kilometer i gamle rør, enten rør laget av plast eller sement, blir det ofte forringet. I følge GRANDER® er vannet også "sovende" og har mistet sin vitalitet og viskositet. Ved å føre vannet igjennom en GRANDER® enhet, vekkers vannet til "liv" og vannet revitaliserer og henter frem sine beste kvaliteter. 

Når man googler drikkevann i Norge kommer dette opp. 

"Drikkevannet i Norge er trygt, men vi har utfordringer

I Norge tar vi det for gitt at vannet i springen er rent og trygt. De aller fleste er tilknyttet et vannforsyningssystem som leverer trygt drikkevann. Likevel blir det registrert tilfeller og utbrudd av sykdom som kan skyldes drikkevann hvert år."

og på Wikipedia finner vi dette:

 

Etter hendelsen som skjedde på Askøy begynte flere kommuner å undersøke vannkvaliteten sin. I løpet av 2019 hadde 62 kommuner hatt kokepåbud av drikkevannet. Samme året hadde Norsk Vann en undersøkelse av 81 kommuners vannkvalitet perioden 2015 til 2017, og fire kommuner ble ansett som dårligere enn Askøy. Vannkvaliteten ble målt på fem punkt: Hvor hygienisk betryggende vannet er, bruksmessig vannkvalitet, leveringsstabilitet, alternativ forsyning og ledningsnettets funksjon.[13][14][15]

FHI har planer om å gjøre en ny undersøkelse hvor minst 8 700 nordmenn skal delta og noen av resultatene kan komme ut i 2020.[16]

Norsk råvann er generelt litt surt med en pH-verdi fra 6,0 til 6,5. Kravet til pH er minst 6,5, og konsekvensen av lav pH kan bli korrosjon i rørene, noe som igjen kan medføre brunt rustvann hos abonnenten.

Ved å føre drikkevannet gjennom GRANDER®-enheten endrer pH-verdien seg til 7,5 - som er optimalt vann.

7b8Fk0FBmV0L7OcvP3M_SQGvM80xCfCwWS4wG2WmSEZA.jpg

DETTE ER ET TVERSNITT AV ET NORSK VANNRØR

NRK DOKUMENTAREREN

Sykt godt drikkevann

Det sies at du ikke vil vite hvordan pølser og politikk lages.

Kanskje vil du heller ikke vite hvor vannet i krana di har vært.

Skjermbilde 2023-04-16 kl. 14.03.26.png
bottom of page